sobota 24. srpna 2013

Staré hrady

V 6 lidech (3 dospělí a 3 děti) vyrážíme na hrad Staré hrady, kde se dneska koná nějaká akce s templářskými rytíři. Vyrážíme později, než jsme chtěli, takže přijíždíme v podstatě kolem poledne. Začneme tedy u rytířů, Fíla si vyzkouší helmu, pak si vyslechneme stručnou historii řádu za bubenického doprovodu dua Kami/Ali a na závěr je Fíla s Kamčou pasován do už_nevím_jakého_stavu.

Pak rychlooběd v rychlobufetě (klobásy, uzená kýta apod.) a hurá do sklepení na pohádkovou prohlídku. Fíla si to užívá, Kami malinko méně, Alenka nejméně. Ale zvládneme to. A pak hned na prohlídku půdy. Průvodkyni nám dělá čarodějnice, takže prohlídka začíná školou létání na koštěti. Docela legrace, Fíla se chytá a dobře se bavíme.

Chtěli jsme vydržet ještě na rytířské souboje, nakonec jsme to ale vzdali a vyrazili domů. Čekali jsme, že Alenka hned usne, ale nakonec jako jediná vydržela.

Na odpoledne jsme byli domluveni s Čejkovými na grilování. Měli jsme domácí premiéru hovězí panenky na grilu. Radka naložila, Tomáš pod mým vedením griloval a výsledek byl naprosto luxusní a úžasný! Mňam!

Na hraní her jsme ale u sousedů nevydrželi, neboť Soňa měla nějakou teplotu/rýmu a mě přepadl průjem (indicie byly už kolem poledne, ale nepřikládal jsem tomu velkou váhu). Bohužel se to pak večer projevilo naplno. Aspoň jsem po dlouhé době šel spát už v deset večer.




Žádné komentáře: