pondělí 7. května 2012

Zase nakupování?!?!

Děti vstaly brzy, co já s nimi budu celý den dělat??? Co takhle plavčo, nákup botiček a dárků a potravin?? To by šlo, ne? A taky že jo. Od 6 je do 9 docela dost času na to nasnídat se, sbalit věci na plavčo, nachystat jídlo na celý den a ještě pověsit prádlo. Stačí jen, když si děti hezky hrají. Mrknu jednou, skáčou po posteli, mrknu podruhé, jsou oba v malé postýlce, mrknu potřetí, jsou oba zase venku…vždyť oni mne vlastně vůbec nepotřebují?!?!? No ale na tom plavču ještě přeci jen ano. Fíla má premiéru a musí celé Kamčino plavčo zvládnout sám na břehu. Má k tomu s sebou plný batoh autíček a DVDčko. Překvapivě a nečekaně i partnera (vlastně partnerku). Beatka naštěstí zůstala na hlídání babičce, to už by se nám to na břehu asi zvrtlo ;o)))

Plavání zabralo, trochu jsme se najedli a hurá na boty. Vlastně hlavně na gumáčky. Celé nakupování Kami statečně prospala v autě. Opět probíhalo zdlouhavé nakupovací dilema umocňované strachem o tu v autě spinkající slečnu. Dvojí průběžná kontrola proběhla v pořádku. Napotřetí jsme „hasili“ srdcervoucí pláč a slzičky. Za to jsme ale ještě stihli vyzkoušet nově zakoupené botky a protáhnout tělíčko před další cestou. 

Do Štěrbohol se to mámě nějak nedařilo, ale ČM prý Fílovi nevadí, hlavně když budeme v hračkářství, když to bude co nejdříve a když si bude moci něco koupit. Slečna postupně vybírá různé hračky z regálů a mění je za aktuální „hity“. Fíla ohlíží auta, mašinky a lego. Máma se snaží vybrat dárky pro Jonáška a spol. Nakonec jsme to i s tradičním kakáním zvládli a mohli se přesunout do potravin.

Fíla dostal trest a musel opustit kočárek a přenechat jej mladší sestře. Té se to po čase přestalo jevit jako výhoda, ale už z toho nebylo úniku. Obzvláště poté, co jsem se odvážně rozhodla se dvěma dětmi a jedním kočárkem vláčet kromě drobného nákupu ještě meloun. Naštěstí se ozval táta, který nám přišel na pomoc k pokladnám. Hurá! Jen škoda toho melounu, který cestoval v kufru auta sem a tam a sem a tam…no a večer, ten už jsme zvládli. Když děti dlouho nevidí hračky ani televizi stačí už jen dobré jídlo a je to pak pohoda ;o)) A jen co usnou, může začít dramatický úklid a přípravy na zítřejší návštěvní den. Ještě že je táta takový skvělý pomocník.

 

Žádné komentáře: