neděle 19. června 2011

Čertovsky dobrý rybízový koláč

Neděle a čerstvý rybízový koláč, to nebývalo. Teda spíš „to už tu dlouho nebylo“. Vyzkoušeli jsme a doporučujeme. I Honzík si kousek odvezl, jakož i guláš a kuřecí a marlenku ;o)) Ale odjíždí brzy, že prý potřebuje po náročném víkendu nabrat síly ;o))

A tak Míša s Fílou vyrazili na místní divadélko. Hráli pohádku o čertech, kterou prý Fíla úspěšně ignoroval. Nicméně vydržel až do konce a málem začal tančit. Jenže když se do toho vložila i čertice, ztratil odvahu nejen Fila, ale i Verunka. Tak třeba příště ;o)

A pro zájemce jeden recept na Rybízový koláč s tvarohem.
Suroviny pro přípravu pokrmu:
500 g polohrubé mouky, 200 g Hery, /2 balíčku prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 6 lžic mléka, 1 vejce

Postup přípravy jídla:
Suroviny smícháme a uděláme těsto. Rozválíme placku a dáme ji do pekáče. 250 g měkkého tvarohu smícháme s půlkou balíčku vanilkového pudinku a 100 g práškového cukru. Natřeme na placku, posypeme očištěným rybízem, pocukrujeme a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 stupních C asi 30 minut.

Žádné komentáře: