sobota 21. srpna 2010

Prázdniny se sestřenkami, tetou Zuzkou a strejdou Láďou

Prázdniny s tetou Janushkou byly super a pohodička. Prázdniny s tetou Zuzkou a spol. byly super a zároveň pěkný fofr. S tetou Janushkou si Prachařovi předali štafetu 16. 8. a začal nabitý program. První den jsme si dali ještě „odpočinkové“ odpoledne pouze na zahradě.

Druhý den jsme si dali návštěvu aquaparku, kde si malý užíval brouzdaliště a prakticky se odtamtud nechtěl hnout. A kdyby nebylo hladu, tak by se ani nehnul. Na spánek drobotiny došlo až po programu, celkem pozdě odpoledne ;o)

Další den jsme si dali výlet na Karlštejn. Počasí nám relativně přálo a procházku jsme zvládli statečně i s občerstvovacími stanicemi. Dokonce došlo i na kupování dárků a zajímavých kousků z cest. A překvapivě i na krátké leč efektivně využité spaní drobotiny. Holky s Láďou si aspoň zatím stihly zajít na prohlídku hradu. My jsme se pak s mladým pánem zasekli v zajímavém obchůdku s dřevěnými předměty (zvířátky, židličkami apod.). Má výchovná lekce se poněkud minula účinkem, protože panáček měl evidentně větší výdrž a méně obav než já a užíval si pobytu v obchůdku „mamka/nemamka“. Tak snad příště…

A nebyl by to výlet do Prahy, kdyby nedošlo na pořádný shopping. A tak jsme využili nepřízně počasí a strávili dopoledne dalšího dne v Centru Chodov. Díky tomu mohlo proběhnout i relativně „klasické“ polední spaní drobotiny, která se snažila dohnat, co se dalo. Odpoledne už jsme tedy stihli tak akorát mořský svět a večer grilování se sousedy ;o) A to ve „školkové sestavě“ se sousedovic Daníkem a jeho třemi sestřenicemi. Čili zahradní grilovací sestava zněla 8 dětí a zhruba tolik dospělých ;o) Probíhaly honičky i grilování a nakonec i pouštění létajících lampionů s přáním. Hádejte, kdo byl večer víc unavený ;o)

Na poslední den nám zůstala návštěva ZOO. Počasí nám relativně přálo. Díky tomu, že Terezka s Vendulkou chtěly vyzkoušet cestu lanovkou, jsme se tentokrát dostali do částí ZOO, kam obvykle nemáme šanci v našem běžném půldenním režimu dorazit. Nicméně po dlouhé procházce bez očekávaného „spánkového“ klidu a s tím související obědové pauzy, došlo k vyvrcholení hromaděné únavy nebo jak to nazvat, což odskákal nejvíce mladý pán, který se v nevhodnou chvíli rozhodl k průzkumu kamínků v nejrušnějších/nejšpinavějších prostorách. Holt, bez pořádné hysterie se asi žádná pravá dovolená neobejde, že ;o))

Ale stálo to za to. Dokonce se mi podařilo pořídit i pár fotografií, byť jsou pouze z telefonu.



Poslední/rozlučkový den se vyvedl a všechny negativní dojmy (snad) přebil. Sluníčko svítilo až praštělo a my se vydali procházkou z Malé strany přes Karlův most na projížďku lodí po Vltavě. Byla to taková pěkná tečka za celým naším programem. Doufám tedy, že ostatním se cesta lodí líbila stejně jako Fílovi a nám. Tak zas někdy příště…za rok…za dva…nebo dříve?!?!

Žádné komentáře: